Blije hond. Blije jij.

Voor herplaatsers die nog niet lang een nieuwe thuis hebben.

Start van het traject in de eerste twee maanden na adoptie. 

Geadopteerde dieren hebben een verleden en kunnen dus wat moeilijkheden ondervinden met de aanpassing aan de nieuwe leefomgeving.

De eerste weken dat je een herplaatser in huis hebt, zijn zeer belangrijk naar de toekomst toe. Het is dan ook van groot belang dat je kan inschatten welke eigenschappen en karaktertrekken je nieuwe viervoeter heeft, zodat je van in het begin de juiste aanpak kan hanteren in functie van het karakter van jouw nieuw gezinslid. 

Samen brengen we de positieve eigenschappen van je hond naar voren. Op deze manier kunnen jullie zo snel mogelijk écht genieten van elkaars gezelschap. 

Amy
Dwergpoedel Amy werd geadopteerd en heeft dus ook haar rugzakje. Bij Veerle en Bert vond zij een warme en liefdevolle thuis.
Shoe
Charlotte en haar gezin hebben deze lieverd vanuit het buitenland geadopteerd. Beter had Shoe niet terecht kunnen komen.
Lucy
Lucy is de hond des huizes TibeLo. Zij werd als loslopende hond opgepikt door een organisatie en met enkele tussenstops kwam ze bij ons terecht. Wat ben ik dankbaar voor elke dag die ik met haar mag doorbrengen.
Previous
Next

Elk dier dat geplaatst wordt, verdient een thuis waar hij begrepen wordt.

Ik wil mij graag inzetten voor de mensen die bewust kiezen voor een adoptiehond en natuurlijk wil ik de geadopteerde honden helpen bij de aanpassing aan de nieuwe omgeving. Ik wil de mensen die deze uitdaging aangaan een hart onder de riem steken en zo helpen een succesvolle adoptie tot stand te brengen.

de weg naar een succesvolle adoptie in 1, 2, 3 sessies!

Adopt, don't Stop! = 12 weken lang begeleiding

  • 3 sessies in de eerste 3 maanden na adoptie

  • online/offline/audio/video

OBSERVATIE & EVALUATIE

Door drie keer het gedrag van de hond te gaan bekijken, bespreken en evalueren, en dit verspreid over een aantal weken, krijgen we een goed beeld van de positieve eigenschappen en de zaken waaraan mogelijks gewerkt dient te worden. 

BEGELEIDING
Heel belangrijk voor de ontwikkeling van de hond is ook jouw manier van omgaan met hem/haar. Hier begeleid ik jou en je maatje in. 

ONDERSTEUNING
Bijkomend kunnen we ook gebruik maken van de informatie van de bioresonantiescan Healy om jouw nieuw gezinslid nog beter te gaan begrijpen en te kunnen ondersteunen.

Gedurende 12 weken (de hele duur van het traject) krijg je ondersteuning per mail, Whatsapp of telefonisch, daar waar jij dat nodig hebt.

€ 200

Laten we alvast even vrijblijvend kennis maken, zodat we kunnen zien of er een match is. 

*prijs is exclusief verplaatsingsvergoeding
** regio Sint-Niklaas is kostenloos, verder wordt een forfait aangerekend (0,50€/km)

praktijk TibeLo

Welkom in Stekene, in de praktijkruimte van TibeLo.

De sessies vinden plaats in de praktijk en omgeving. De praktijk is gelegen vlakbij groen en bosrijk gebied, maar ook op wandelafstand van een winkelzone. Dus heel interessante plekjes om te gaan oefenen. 

Soms is het nodig dat ik voor één van de sessies aan huis kom, zodat ik de omgeving van de hond ken en daarin concreet advies kan geven.

We gaan in de omgeving van jouw hond aan de slag, zodat jij perfect weet hoe je thuis met je kameraad kan omgaan, welke uitdagingen er zijn, waarop te letten, …

We werken in en met de dagelijkse omgeving van de hond. 

aan huis

leren. begrijpen. aanvaarden. genieten.

Waarom in de eerste 2-3 maanden na herplaatsing?

Een hond heeft minstens 2 maanden nodig om zich ergens weer helemaal thuis te kunnen voelen en volledig zichzelf te kunnen laten zien. Vanuit vertrouwen dat je opbouwt in die eerste paar weken leert de hond je kennen en laat hij zichzelf aan jou zien.
Het is ook in die eerste paar weken dat de eerste gedragsproblemen opduiken, dus daar willen we snel bij zijn om dit goed aan te pakken.

Hoe ervaart een hond een herplaatsing?

Een herplaatsingsproces verloopt voor een hond in 3 fasen.

  • Een eerste fase is er eentje van ‘ontstressen’. De hond is hier zelf nog heel erg op zijn hoede en soms ook angstig. Hij kan nog niet zichzelf zijn.

  • De tweede fase is die van routines leren kennen, vertrouwen opbouwen, grenzen aftasten. Een hond laat hier zijn ware aard zien, waarbij er heel mooie eigenschappen te zien zijn, maar ook de negatieve kantjes komen aan de oppervlakte.

  • Het is pas na 2 à 3 maand dat een hond zich helemaal thuis gaat voelen, hij gaat zijn omgeving vertrouwen en een band wordt opgebouwd. 

HEB JIJ NA DEZE 3 SESSIES NOG ZIN OM VERDER DE PUNTJES OP DE 'I' TE ZETTEN? LET'S GO!

Jij hebt samen met jouw kameraad het traject gevolgd. Je hebt dus al een ruime basis aan informatie gekregen en jullie hebben al lekker kunnen oefenen samen. 

De komende maanden zal er echter nog heel wat veranderen in het leven en in het lichaam van jouw hond. Dit wil ook zeggen dat je samen blijft ontdekken en oefenen om elkaar goed te begrijpen en dat je nog wel op zaken zal botsen die niet zo goed zullen lukken. Helemaal normaal! 

Daarom bied ik graag dit vervolgtraject aan: om jou en je favoriete viervoeter te ondersteunen in de 12 maanden nadien!

4 LIVE SESSIES van 1,5 uur
+ online/audio ondersteuning wanneer jij dat nodig hebt

12 maanden opvolging & ondersteuning

*prijs is exclusief verplaatsingsvergoeding
** regio Sint-Niklaas is kostenloos, verder wordt een forfait aangerekend (0,50€/km)