Voor herplaatsers die nog niet lang een nieuwe thuis hebben.

Start van het traject "Adopt, don't Stop!" in de eerste twee maanden na adoptie. 

Met een rugzak

Geadopteerde dieren hebben een rugzakje bij en kunnen dus wat moeilijkheden ondervinden met de aanpassing aan de nieuwe leefomgeving. Dat is ook helemaal niet verwonderlijk natuurlijk. 

De eerste weken dat je een herplaatser in huis hebt, zijn zeer belangrijk naar de toekomst toe. Het is dan ook van groot belang dat je kan inschatten welke eigenschappen en karaktertrekken je nieuwe viervoeter heeft, zodat je van in het begin de juiste aanpak kan hanteren in functie van het karakter en de mogelijkheden van jouw nieuw gezinslid

Blije hond. Blije jij.

Samen brengen we de eigenschappen van je hond in kaart en gaan we ons focussen op ‘iedereen blij‘. Wat heeft jouw kameraad nodig in het begin, na enkele weken, na enkele maanden? Wat heb jij nodig om aan deze noden en behoeften te voldoen? 
Door ons hiermee bezig te houden en bewust van te zijn, komen jullie sneller op dezelfde golflengte terecht, begrijpen jullie elkaar en kunnen jullie sneller écht genieten van elkaars gezelschap. 

Amy
Dwergpoedel Amy werd geadopteerd en heeft dus ook haar rugzakje. Bij Veerle en Bert vond zij een warme en liefdevolle thuis.
Shoe
Charlotte en haar gezin hebben deze lieverd vanuit het buitenland geadopteerd. Beter had Shoe niet terecht kunnen komen.
Lucy
Lucy is de hond des huizes TibeLo. Zij werd als loslopende hond opgepikt door een organisatie en met enkele tussenstops kwam ze bij ons terecht. Wat ben ik dankbaar voor elke dag die ik met haar mag doorbrengen.
Previous
Next

Elk dier dat geplaatst wordt, verdient een thuis waar hij/zij begrepen en gerespecteerd wordt.

Ik wil mij graag inzetten voor de mensen die bewust kiezen voor een adoptiehond en natuurlijk wil ik de geadopteerde honden helpen bij de aanpassing aan de nieuwe omgeving. Ik wil de mensen die deze uitdaging aangaan een hart onder de riem steken en zo helpen een succesvolle adoptie tot stand te brengen.

de weg naar een succesvolle adoptie begint in 1...2...3 ...sessies!

Adopt, don't Stop! = 12 weken lang begeleiding

  • 3 sessies in de eerste 3 maanden na adoptie

  • online/offline/audio/video – wat jij nodig hebt!

  • toegang tot het TibeLo Tribe platform waar je nog extra informatie vindt en waar je kan verbinden met mensen die doorheen ditzelfde proces gaan

OBSERVATIE & EVALUATIE

Door drie keer het gedrag van de hond te gaan bekijken, bespreken en evalueren, en dit verspreid over een aantal weken, krijgen we een goed beeld van de positieve eigenschappen en de zaken waaraan mogelijks gewerkt dient te worden. 

BEGELEIDING

Heel belangrijk voor de ontwikkeling van de hond is ook jouw manier van omgaan met hem/haar. Hier begeleid ik jou en je maatje in. 

ONDERSTEUNING

Bijkomend kunnen we ook gebruik maken van de informatie van de bioresonantiescan Healy om jouw nieuw gezinslid nog beter te gaan begrijpen en te kunnen ondersteunen.

Gedurende 12 weken (de hele duur van het traject Adopt, don’t Stop!) krijg je ondersteuning daar waar jij het nodig hebt.

jouw investering: € 240

Laten we alvast even vrijblijvend kennis maken, zodat we kunnen zien of er een match is. 

*prijs is exclusief verplaatsingsvergoeding
** regio Sint-Niklaas is kostenloos, verder wordt een forfait aangerekend (0,50€/km)

We gaan in de omgeving van jouw hond aan de slag, zodat jij perfect weet hoe je thuis met je kameraad kan omgaan, welke uitdagingen er zijn, waarop te letten, …

We werken in en met de dagelijkse omgeving van de hond. 

aan huis

leren. begrijpen. aanvaarden. genieten.

Waarom in de eerste 2-3 maanden na herplaatsing?

Een hond heeft minstens 2 maanden (en vaak ook langer) nodig om zich ergens helemaal thuis te kunnen voelen en volledig zichzelf te kunnen laten zien. Vanuit het vertrouwen dat je opbouwt in die eerste paar weken leert de hond je kennen en laat hij zichzelf aan jou zien.
Het is ook in die eerste paar weken dat de eerste gedragsproblemen opduiken, dus daar willen we snel bij zijn om dit goed aan te pakken.

Hoe ervaart een hond een herplaatsing?

Een herplaatsingsproces verloopt voor een hond in 3 fasen.

  • Een eerste fase is er eentje van ‘ontstressen’. De hond is hier zelf nog heel erg op zijn hoede en soms ook angstig. Hij kan nog niet zichzelf zijn.

  • De tweede fase is die van routines leren kennen, vertrouwen opbouwen, grenzen aftasten. Een hond laat hier zijn ware ‘ik’ zien, waarbij er heel mooie eigenschappen te zien zijn, maar ook de kantjes die jij misschien iets minder leuk vindt, komen aan de oppervlakte.

  • Het is pas na 2 à 3 maand (en vaak ook later pas!) dat een hond zich helemaal thuis gaat voelen, hij gaat zijn omgeving vertrouwen en een band wordt opgebouwd. 

HEB JIJ NA DEZE 3 SESSIES NOG ZIN OM VERDER DE PUNTJES OP DE 'I' TE ZETTEN? LET'S GO!

Jij hebt samen met jouw kameraad het traject gevolgd. Je hebt dus al een ruime basis aan informatie gekregen en jullie hebben al lekker kunnen oefenen samen. 

De komende maanden zal er echter nog heel wat veranderen in het leven en in het lichaam van jouw hond. Dit wil ook zeggen dat je samen blijft ontdekken en oefenen om elkaar goed te begrijpen en dat je nog wel op zaken zal botsen die niet zo goed zullen lukken. Helemaal normaal! 

Daarom bied ik graag dit vervolgtraject aan: om jou en je favoriete viervoeter te ondersteunen in de 6 maanden nadien!

3 LIVE sessies van 1,5 uur
+ online/audio ondersteuning wanneer jij dat nodig hebt

+ toegang tot het TibeLo Tribe platform waarop je heel wat extra informatie vindt en verder kan verbinden met mensen die hetzelfde proces doorlopen als jullie

jouw investering: 375 €

6 maanden opvolging & ondersteuning

*prijs is exclusief verplaatsingsvergoeding
** regio Sint-Niklaas is kostenloos, verder wordt een forfait aangerekend (0,50€/km)