Jij wil toch ook een blij maatje aan je zij?

Voor honden die specifiek gedrag vertonen dat als ongewenst wordt ervaren door het gezin.

Niemand is perfect! Of beter: we zijn allemaal uniek!

We gaan onderzoeken waar ongewenst gedrag vandaan komt, waarom het op die manier tot uiting komt en samen gaan we aan de slag om weer balans te brengen

Leer jouw hond te begrijpen. We gaan focussen op onze communicatie en leren ook jouw hond steeds beter te lezen.

Mogelijks heeft jouw hond naast al zijn goeie eigenschappen ook wel één of meerdere kantjes die je iets minder graag ziet… En het ene is al wat lastiger dan het andere:

  • Kan je hond niet goed alleen blijven? Blaft hij dan veelvuldig of gaat hij zelfs vernielen?

  • Is jouw hond zo angstig of hyperactief dat het jullie dagelijkse routine belemmert?

  • Valt je hond uit naar andere honden of mensen?

  • Is jouw hond overdreven beschermend over jou, over zijn eten of zijn speeltjes?

Al deze zaken zijn ongetwijfeld onaangenaam voor jou, maar dit alles wijst voornamelijk op het feit dat je hond zich niet helemaal goed voelt.

Tijd dus om te gaan zoeken waarom je hond zich zo gedraagt en hoe we dit kunnen aanpakken. 


Gedragsonderzoek. We onderzoeken van waar het gedrag komt, welke motivatie erachter zit. Dit inzicht is nodig om te weten hoe we je hond kunnen helpen en de balans kunnen herstellen. 

Jij krijgt dus meer inzicht in de reden waarom je hond doet wat hij doet en stap voor stap werken we toe naar een oplossing voor zowel je hond als je gezin. 

Merken we dat er meer nodig is dan inzicht en gedragstraining alleen, dan kunnen we verder gaan inzoomen op het mentale en fysieke welzijn van je hond. Onderliggende emoties of fysieke klachten hebben een grote invloed op het gedrag, dus het is dan bijzonder belangrijk om verder te gaan zoeken. We hebben dan te gaan kijken naar de volledige balans van je hond: fysiologisch, biochemisch en mentaal/emotioneel.

Lees hier verder. 

Leren. Begrijpen. Aanvaarden. Genieten.

Jouw maatje blij aan je zij

We starten ons onderzoek tijdens een videocall, waarin we dieper ingaan op het verleden van de hond en het verloop van het ongewenste gedrag. Jij kan al jouw vragen stellen en ik geef de nodige tips & tricks, zodat jij je hond steeds beter gaat begrijpen. Indien nodig gaan we verder 1-op-1 het gedrag observeren.

Doel van een gedragsonderzoek:

Jij krijgt inzicht in de reden waarom jouw hond bepaald gedrag laat zien. Je leert te herkennen waar jouw hond moeite mee heeft en waar zijn uitdagingen liggen. Je leert het anders te bekijken en weet hoe je je hond kan gaan helpen. 

gedragsbegeleiding & vervolgsessies

We starten het gedragsonderzoek met een online consultatie van zo’n 60 – 90 minuten.

Indien nodig wordt er een bijkomend onderzoek gedaan 1-op-1 op een af te spreken locatie, zodat het gedrag ook live kan geobserveerd worden (tarief zie vervolgsessies). 

We stellen een stappenplan op voor de aanpak van het probleemgedrag.

Bijkomend wordt er ook een uitmeting gedaan met bioresonantiescan Healy. Deze informatie over de fysieke en mentale toestand van de hond nemen we mee in de aanpak.

95 €

voor online consult met opstellen stappenplan aanpak

♦♦♦ VERVOLGSESSIES ♦♦♦


De informatie die uit een gedragsonderzoek wordt gehaald, zetten we om in de praktijk met vervolgsessies. Samen bepalen we hoeveel sessies nodig zijn en hoe we deze invullen.

Training op locatie + ondersteuning per e-mail en/of videocall
30 € / 30 minuten of 60 € / 60 minuten 

*prijs is exclusief verplaatsingsvergoeding
**regio Sint-Niklaas is kostenloos, verder wordt een forfait aangerekend (0,50€/km)