Blije hond. Blije jij.

Workshop

team work team walk

Van team-work naar team-walk

Wil jij ook vanuit verbinding en bewustzijn met jouw maatje op stap kunnen gaan? 

Heb je genoeg van het trekken en sleuren aan de lijn? Dat past ook gewoon echt niet bij jou en je maatje, toch?!

Wel, dat soort ‘work’ is nergens voor nodig als je weet hoe je écht kan samenwerken en communiceren met je hond.

Opnieuw is het doel: Blij aan de Lijn!

Wat gaan we doen? Wat ga je leren? 

Samen aan de lijn in vertrouwen. Blij aan de lijn. Blije hond. Blije jij. 
We gaan jullie teamwork verbeteren, kijken wat er goed gaat en bijsturen waar het beter kan. 

Vanuit verbinding en bewustzijn kan je jouw hond erg veel vrijheid bieden, zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

We gaan werken aan het praktisch omgaan met de leiband. Er wordt gewerkt aan een lange lijn (bij voorkeur 5 meter). Je zal leren hoe je praktisch met die lijn hebt om te gaan. Hoe neem je ze vast, hoe geef je ruimte, hoe zorg je voor veiligheid, …

We zorgen ervoor dat jij je lekker voelt aan de lijn, zodat je vanuit dat vertrouwen en die rust aan de wandel kan met je hond. Je zal zien dat je een heel andere energie doorgeeft aan je hond als je begint bij jezelf.

 

We werken in een groepje van max 6 honden.
De snuffelweide is meer dan groot genoeg om iedereen genoeg ruimte te geven om te oefenen op het behouden van de verbinding met je hond, ook in het bijzijn van andere honden. 

 

Elke hond blijft tijdens de workshop aangelijnd, zodat de veiligheid van elke hond en mens wordt gegarandeerd. Zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en dit aan de losse lijn.

 

We gaan werken aan het creëren van ontspanning, de druk van de lijn halen, in verbinding blijven met elkaar zonder hiervoor de leiband als stuur te moeten gebruiken.

Dus…

In deze workshop willen we vooral komen tot verbinding met elkaar.

Je leert hoe je de lange lijn kan gebruiken om te lopen aan een ‘kort’ stuk om de veiligheid te waarborgen en je leert ook de lange stukken van de lijn gebruiken om het snuffelen te bevorderen en de connectie te vergroten

We zullen hierbij ook ‘hierkomen‘ oefenen wanneer we aan de lange lijn werken, want deze oefening maakt deel uit van het in verbinding blijven en van het waarborgen van de veiligheid. 

Dit alles in het bijzijn van enkele andere mensen en honden, waarbij we werken aan het houden van verbinding in deze prikkelrijke omstandigheden. 

Je neemt deel aan deze workshop voor 47 € 

Klein groepje van max 6 honden

Je krijgt enkele dagen voor de workshop toegang tot bijhorende minicursus, zodat je voorbereid naar de workshop komt en je er dus nóg meer uit kan halen.

Er is ruimte om jouw vragen te stellen, deze zijn voor heel de groep vaak relevant.

Zondag 13 februari 2022

Begin om 11u00 en einde om 13u00

Vanaf 11u kan je even jouw kameraad op de weide laten snuffelen. We zorgen ervoor dat elke hond apart even op de weide kan loslopen, want van zodra we starten rond 11u30, blijven de honden aan de lange lijn. 

Deze workshop gaat door op de snuffelweide van Herbafix te Belsele.

Adres: Bookmolenstraat 28, 9111 Belsele
Je rijdt via de oprit helemaal naar de parking achteraan. Daar bevindt zich ook de ingang van de snuffelweide.

  • Je hebt de mogelijkheid om ter plaatse een kwalitatieve lange biothaan lijn aan te kopen
  • Je kan meteen ook nog even rondkijken in de merkwinkel van Herbafix. Je vindt er koudgeperste voeding, toppings, supplementen en nog heel wat ander leuks.  https://www.herbafix.com/
    Als je online bestelt, geef dan kortingscode ’tibelo’ in en krijg 5% korting.

Wil jij nog veel meer weten over het lopen aan de lijn?

Dan is het online programma ‘blij aan de lijn’ misschien wel iets voor jou! 

Dit programma bestaat uit praktische tools en tips, wekelijks nieuwe inhoud en inspiratie met informatie en oefeningen waarmee je aan de slag kan, wandelbegeleiding in je oor (audio) en je kan ook aan groepsmomenten deelnemen waarin al jouw vragen aan bod komen.

Blij aan de lijn