team work team walk (1)

Van Team-Work naar Team-Walk

In verbinding

Wil jij ook vanuit verbinding en bewustzijn met jouw maatje op stap kunnen gaan? 

Heb je genoeg van het trekken en sleuren aan de lijn? Dat past ook gewoon echt niet bij jou en je maatje, toch?!

Wel, dat soort ‘work’ is nergens voor nodig als je weet hoe je écht kan samenwerken en communiceren met je hond.

Opnieuw is het doel: Blij aan de Lijn!

Wat gaan we doen? Wat ga je leren tijdens deze workshop? 

Samen aan de lijn in vertrouwen. Blij aan de lijn. Blije hond. Blije jij. 
We gaan jullie teamwork verbeteren, kijken wat er goed gaat en bijsturen waar het beter kan. 

Vanuit verbinding en bewustzijn kan je jouw hond erg veel vrijheid bieden, zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

Samen gaan we werken aan het praktisch omgaan met de leiband. Er wordt gebruik gemaakt van een lange lijn (bij voorkeur 5 meter).
Je zal leren hoe je praktisch met die lijn hebt om te gaan. Hoe neem je ze vast, hoe geef je ruimte, hoe zorg je voor veiligheid, …

We zorgen ervoor dat jij je lekker voelt aan de lijn, zodat je vanuit dat vertrouwen en die rust aan de wandel kan met je hond. Je zal zien dat je een heel andere energie doorgeeft aan je hond als je begint bij jezelf.

Oefenen doen we in een groepje van max 4 honden.
De snuffelweide is meer dan groot genoeg om iedereen genoeg ruimte te geven om te oefenen op het behouden van de verbinding met je hond, ook in het bijzijn van andere honden. 

Elke hond blijft tijdens de workshop aangelijnd, zodat de veiligheid van elke hond en mens wordt gegarandeerd. Zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en dit aan de losse lijn.

We gaan oefenen op het creëren van ontspanning, de druk van de lijn halen, in verbinding blijven met elkaar zonder hiervoor de leiband als stuur te moeten gebruiken.

Dus… van team-work naar team-walk

In deze workshop willen we vooral komen tot verbinding met elkaar.

Je leert hoe je de lange lijn kan gebruiken om te lopen aan een ‘kort’ stuk om de veiligheid te waarborgen en je leert ook de lange stukken van de lijn gebruiken om het snuffelen te bevorderen en de connectie te vergroten

We zullen hierbij ook ‘hierkomen‘ oefenen wanneer we aan de lange lijn werken, want deze oefening maakt deel uit van het in verbinding blijven en van het waarborgen van de veiligheid. 

Dit alles in het bijzijn van enkele andere mensen en honden, waarbij we werken aan het houden van verbinding in deze prikkelrijke omstandigheden. 

Je neemt deel aan deze workshop voor 47 € 

Klein groepje van max 4 honden

Je krijgt enkele dagen voor de workshop toegang tot bijhorende minicursus, zodat je voorbereid naar de workshop komt en je er dus nóg meer uit kan halen.

Er is ruimte om jouw vragen te stellen, deze zijn voor heel de groep vaak relevant.

Zaterdag 23 april 2022

Begin om 10u30 en einde om 12u

Vanaf 10u30 kan je even jouw kameraad op de weide laten snuffelen. We zorgen ervoor dat elke hond apart even op de weide kan loslopen, want van zodra we starten, blijven de honden aan de lange lijn.

Deze workshop gaat door op de snuffelweide van Herbafix te Belsele.

Adres: Bookmolenstraat 28, 9111 Belsele
Je rijdt via de oprit helemaal naar de parking achteraan. Daar bevindt zich ook de ingang van de snuffelweide.

  • Je hebt de mogelijkheid om ter plaatse een kwalitatieve lange biothaan lijn aan te kopen
  • Je kan meteen ook nog even rondkijken in de merkwinkel van Herbafix. Je vindt er koudgeperste voeding, toppings, supplementen en nog heel wat ander leuks.  https://www.herbafix.com/
    Als je online bestelt, geef dan kortingscode ’tibelo’ in en krijg 5% korting.

Wil jij nog veel meer weten over het lopen aan de lijn?

Dan is het online programma ‘blij aan de lijn’ misschien wel iets voor jou! 

Dit programma bestaat uit praktische tools en tips, wekelijks nieuwe inhoud en inspiratie met informatie en oefeningen waarmee je aan de slag kan, wandelbegeleiding in je oor (audio) en je kan ook aan groepsmomenten deelnemen waarin al jouw vragen aan bod komen.