Hello to the BLIJsluiter

door | BLIJsluiter

BLIJ is intussen een soort van codewoord voor mij. Het heeft een energie die iets met me doet, zoveel is zeker. En jeetje, die energie wil ik delen, want ze is o zo fijn.
Dus, dames en heren, vanaf nu zal ik mijn gedachten, inspiratie, ideetjes, etc gaan delen als BLIJSLUITERS.
Jaaa…ik word hier dus echt heel erg blij van hé! Ik hoop jij ook!

Hier is er alvast zo eentje.

Blijsluiter voor een fijne wandeling:

Ik zie het wel vaker op straat: je loopt met je hond aan de leiband, je hebt een boodschappentas in de ene hand, de leiband in de andere. Je hond voelt net op dat moment de noodzaak om zijn behoefte te doen. Je zoekt naar een poepzakje. Je laat bijna je boodschappen vallen terwijl je hond de andere kant op trekt. Jij hebt nog het hoopje op te rapen en naar een afvalbak te lopen, maar je hond ziet het anders. Die wil verder snuffelen.

Hoe handig zou het zijn als jouw maatje op zo’n moment gewoon rustig kan gaan zitten en blijven/wachten, zodat jij het eventjes kan opruimen en naar de afvalbak lopen?

Oh ja, en dit geldt ook voor het moment waarop je plots je neus moet snuiten en dus ook je hond even heeft te wachten.

Wel, exact voor die momenten is het heel handig om thuis alvast op die oefeningen zoals zit en blijf/wacht te gaan oefenen. Ik ben niet zo voor het vele trainen met honden, maar oefeningen als deze zijn er vooral voor de communicatie en de veiligheid, en ja ook voor die momenten waarop het gewoon heel erg praktisch is als je hond het kent.

Je kan niet verwachten dat je hond dit zomaar kent of begrijpt, omdat het voor jou nu eenmaal handig zou zijn.

Dus oefen op zit en blijf eerst al eens in huis, op een plek waar zowel jij als je maatje ontspannen zijn. Bouw op alvorens op een andere plek te gaan oefenen.

En vergeet niet om ook de training van deze oefening eenvoudig en plezierig te houden voor jezelf en voor je kameraad! Daar wordt iedereen BLIJ van!